Yasama yılı, bir ülkenin parlamentosunun (meclis, kongre, meclis vb.) çalışma dönemidir. Yasama yılı, genellikle bir takvim yılına denk gelir, ancak her ülkenin yasama yılı farklılık gösterebilir. Türkiye’de ise yasama yılı, 1 Ekim’de başlar ve 30 Eylül’de sona erer.
Yasama yılı boyunca, parlamento üyeleri yeni yasaları, düzenlemeleri ve değişiklikleri görüşür, tartışır ve oylar. Yasama yılı, ülkede çıkarılan yasaların, kararnamelerin ve diğer düzenlemelerin sayısını etkileyebilir.
Türkiye’de, yasama yılı boyunca Meclis, yasama faaliyetleri için belirli bir program oluşturur. Meclis Başkanlığı, yasama yılına ilişkin çalışma programını hazırlar ve Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilir. Programın kabul edilmesiyle, Meclis’in o yıl içinde çalışacağı yasa tasarıları, önergeler ve diğer konular belirlenir.
Sonuç olarak, yasama yılı, bir ülkenin parlamentosunun çalışma dönemidir ve Türkiye’de 1 Ekim’de başlar ve 30 Eylül’de sona erer. Yasama yılı boyunca Meclis, yasama faaliyetleri için belirli bir program oluşturur ve yasaların sayısını etkileyebilir.